Tuulilasi

jarruneste

jarruneste

Tapio Ketonen

Kysymys:

Vaihdatin jarrunesteen autoon ammattikorjaamossa. Mutta huomasin että asentaja ei pyyhkinyt ilmausruuvin ympärille tipahtvaa nestettä pois,vaan niihin jäi märät jäljet. Siis tuota jarrunestettä.

Siksipä jäikin mieleen. Miten syövyttävää tuo aine on, pystyykö se tunkeutumaan n vuosi sitten alustasujaus tehdyn aineen läpi ja syövyttämään ko kohdat ruosteelle???

Ja hyödyttääkö jos yritän myöhemmin pyyhkiä jollain aineella sitä pois , haihtuuko tuo aine mitenkään itsestään.Vai ruostuuko nyt jarrusatulat tuosta ilmausruuvien ympäriltä pilalle???

Näytä vastaus

Vastaus:

Jarrunesteen pahin ominaisuus myrkyllisyyden lisäksi on se, että se vaurioittaa maalipintaa, maali tuppaa irtoamaan. Jarrusatuloita ei yleensä ole maalattu, niisä on useimmiten jokin muu pintakäsittely.

Jarrusatuloiden pinta tuppaa ajan myötä muutenkin jollain lailla syöpymään, enkä usko muutamalla jarrunestetipalla olevan asiaan oleellista vaikutusta. Niiden pintaan joutuu jarrupaloista irtoavaa pölyä ja jarrulevyistä irtoavia pieniä metallihiukkasia, jotka saavat ruosteen mukavaan alkuun. Jos tosiaan jarrusatulatkin on ruosteenestokäsitelty, pieni määrä jarrunestettä ei pysty vaurioittamaan suoja-ainekerrosta. Toki olisi parempi, jos asentaja laittaisi ilmausruuvin ympärille rätin, johon ilmattaessa tai ilmausletkua irrotettaessa karkaavat nestetipat imeytyisivät.

Julkaistu: 31.5.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.