Tuulilasi

Jarru mäntä/sylinteri jumissa?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ajattelin vaihtaa Tojoon jarrupalat, mutta en saa mäntää painettua tarpeeksi sisään jotta satula mahtuisi uusien paksujen palojen päälle. Paljonko tuohon voi käyttää voimaa? Onko ruuvipenkki liikaa? Aikaisemmin olen käyttänyt isoja putkitonkeja onnistuneesti, mutta nyt ei niillä tapahdu mitään. Yllättävää jos 100tkm ajetuna pitää lähteä jarrusatulat vaihtamaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Paina ensiksi mäntää ulospäin, eli ota vanhat palat pois ja polje varovasti jarrua. Kun mäntä on tullut vähän ulospäin – ei kuitenkaan liikaa – kokeile niitä putkipihtejä uudelleen. Parempi keino on painaa tuolla konstilla mäntä ulos sylinteristä. Sitten putsaat männän ja sylinterin oikein kunnolla, ja männän tiivisterenkaan ja suojuskumin uusittuasi asennat männän takaisin sylinteriin. Mikään muuhan ei siellä jumita kuin lika, joten kunnon puhdistus kerran sadassa tonnissa tuskin on kohtuuton huoltoväli.

Ja muistathan, että pääsääntö jarruremonteissa on, että samat toimenpiteet tehdään aina molemmille puolille samanaikaisesti.

Julkaistu: 4.10.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.