Terveys ja hyvinvointi
Lihooko väistämättä, jos syö joka arkipäivä lounaalla jälkiruoan? Apu-klinikka vastaa
Kuvat

Vastaajana
16.6.2022
 |
Apu

Kysymys:

Työpaikan lounaalla on liiankin helppoa ottaa myös jälkiruokaa. Onko terveydelle haitallista, jos syö jälkiruoan ainakin joka arkipäivä? Kertyykö kiloja automaattisesti lisää? Kuinka paljon eroja vaikkapa pullalla ja jälkkärirahkalla on terveyden kannalta?

Vastaus:

Terveellisen syömisen kannalta tärkeintä on monipuolinen ravitsemus ja säännöllinen ateriarytmi. Terveelliseen ruokavalioon mahtuu kyllä herkku jopa päivittäin ilman, että kiloja kertyy automaattisesti. Toki tähän vaikuttavat henkilön aktiivisuus, kehon ravitsemustila, psykofyysiset voimavarat, palautumiskyky sekä mahdolliset sairaudet ja lääkitykset.

Pullalla ja rahkalla tuskin on suurta eroa terveyden kannalta, jos elimistö saa tärkeät ravinto- ja suoja-aineet muusta ravinnosta ja syöty energia kulutetaan tavalla tai toisella. Tällöin energiatasapaino on vaaterissa eli elimistö kuluttaa sen, mikä sinne suun kautta tuodaan.

Kysy terveydestä, Avun asiantuntijat vastaavat

  • Reijo Laatikainen, ravitsemus
  • Pippa Laukka, hyvinvointi
  • Tapani Kiminkinen, yleislääketiede
  • Voit kysyä nettiosoitteessa apu.fi/teemat/apu-klinikka
  • Voit myös lähettää kysymyksesi: aputerveys@a-lehdet.fi tai postitse ”Apu-klinikka”, Apu, 00081 A-lehdet

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.