Tuulilasi

jakopäänhihna.

jakopäänhihna.

Tapio Ketonen

Kysymys:

miten saan selvitettyä tyttärelleni ostaman renault megane v. 2006 ajettu 118030 km jakopään hihnan kunnon kun ostettaessa huolto kirjassa oli maininta että se on vaihdettu, kilometrejä oli silloin 95000 km, mutta tyttäreni meni ja hukkasi huoltokirjan missä huollot oli tehty yksityisellä, en saa sieltä selvyyttä, miten selvitän että se hihnan vaihto on totta ettei sitä tarvi vaihtaa 120000 km tullessa täyteen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Mielestäni ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Joko voit luottaa muistikuvaan vaihtomerkinnästä, tai sitten voit varmistaa asian vaihtamalla jakohihnan. Hihnan vaihdolle annetaan usein kilometrimäärän lisäksi vaihtoehdoksi aikaperusteinen vaihtoväli, esimerkiksi viisi vuotta. Näistä ensiksi kohdalle osuvaa pitää noudattaa..

Kannattaa myös opettaa tyttärelle, että vaikka siisteus onkin hyvä asia, välttämättä ei kannata heittää roskiin mitä tahansa papereita, ei ainakaan autoa koskevia.

Julkaistu: 12.9.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.