Tuulilasi

Jakohihnan ennenaikaisen katkeamisen korvausvastuu

Tapio Ketonen

Kysymys:

Volkswagenin uusi 1,6 TDI. Jakohihnan vaihtoväli 300 000km / ei aikarajoitusta. Mikä on Ketosen ajatus siitä, kuka maksaa ja mitä maksaa, kun jakohihna tuhoaa moottorin 220 000km kohdalla ja auto on yhdeksän vuotta vanha? Auto olisi huollettu samassa merkkiliikkeessä ja missään vaiheessa huollosta ei olisi ehdotettu jakohihnan vaihtoa.Auto olisi ensimmäisellä omistajalla.

Näytä vastaus

Vastaus:

Äärimmäisen mielenkiintoinen kysymys Suomen kuluttajansuojalain valossa. Vähän kuitenkin pelkään, että taitaisi jäädä omistajan maksettavaksi. Tuskin maahantuoja tuota suostuisi maksamaan ainakaan ilman kuluttajariitalautakunnan suositusta.

Voisin kuvitella, että myös autoalan edustajat lautakunnassa olisivat sitä mieltä, että noin pitkään käytetyn auton vaurioituminen ei enää ole laissa tarkoitettu tilanne, jossa auto ei kestävyydeltään olisi vastannut sitä, mitä kuluttajalla on ollut perusteltua aihetta olettaa. Lopullisen kannan asiaan määrittelee tietenkin vasta oikeus.

Julkaistu: 16.10.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.