Tuulilasi

Irrotettavan vetokoukun käyttö ei tee peräänajotilanteessa syylliseksi

Irrotettavan vetokoukun käyttö ei tee peräänajotilanteessa syylliseksi

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ystäväni väittää, että jos autoni perään ajetaan kolari ja minulla on irroitettava vetokoukku paikoillaan, joudun maksajaksi. Eli irroitettavaa koukkua ei saisi turhaan pitää paikallaan. Avensiksessanihan se ei paikallaan ollessaan peitä rekisteriä tms.

Itse plen aina pitänyt huolen, että koukku on hyvässä rasvassa ja lähtee tarvittaessa irti.

Mutta onko tosiaan näin, että irtokoukullisen auton peräkolarissa koukun “turha” käyttäjä joutuu maksajaksi myös perääntörmääjän keulan korjauskustannusten osalta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei pidä paikkaansa. Jos noin olisi, miten sitten toimittaisiin, jos irrotettava koukku olisikin ruostunut kiinni? Katsottaisiinko se kiinteäksi vai irrotettavaksi? Mistään ajoneuvomääräyksistä ei löydy ystäväsi mielipidettä tukevaa tekstiä.

Vetokoukusta riippumatta perään ajettukin voi jossakin tapauksessa joutua maksajaksi. Tämän ovat jotkut tarpeettoman äkkijarrutuksen tehneet päässeet kalliisti kokemaan.

Julkaistu: 31.7.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.