Tuulilasi

Irroitettava vetokoukku

Tapio Ketonen

Kysymys:

Saako irroitettava vetokoukku olla autossa kytkettynä, jos sillä ei vedetä sillä hetkellä mitään? Eikö esim. kolaritilanteissa irrallaan takakontissa oleva vetokoukku ole vaarallisempi, kuin kytkettynä paikoilleen? Täytyykö vetokoukun olla sidottuna takakontissa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Autossa saa yleensä olla irrotettavakin vetokoukku kiinni, vaikka perävaunu ei olisikaan perässä. Yksi poikkeus kuitenkin löytyy. Jos vetokoukku käyttöasennossaan peittää rekisterikilpeä, silloin koukku ei saa olla paikoillaan, jos perässä ei ole perävaunua.

Kuorma pitää myös henkilöautossa sitoa, ja periaatteessa irrallinen vetokoukkukin on kuormaa. Aika usein koukulle kuitenkin järjestyy kätevä paikka esimerkiksi varapyöräkotelosta. Irrallisena koukku seilaa pitkin tavaratilaa, eikä se todellakaan ole kovin mukava esine lentelemään matkustajien päälle kolarin sattuessa.

Julkaistu: 16.3.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.