Tuulilasi

Imelä haju. Lattia homeessa?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kesällä 2014 kuumimpana kautena autoni alkoi haista mullalta ja makealta- myös vähän samalta kuin kuivunut kahvi tekstiilissä.(hometta?) Kun autoon meni haju tulvahti nenään, mutta hetken kuluttua se hälveni. Pakkasella hajua ei ollut, mutta nyt plussakeleillä haju on tullut takaisin. Pesin kaikki pinnat useaan kertaan lattiaverhoiluja myöten(vaahtoava kuivapesu) ja etsin kohtaa josta haju tulisi. Nyt paikka vihdoin selvisi, koska haju on voimistunut. Lattiaverhoilu tuoksahti voimakkaasti kun tällä kertaa nostin muovimaton kuskin puolelta pois. Lattia ei tunnu märältä, mutta onko se siis homeessa verhoilun alta? Mitä on tehtävissä? Ja mitä nyt kannattaisi tehdä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Home on hankala ongelma, eikä siitä pääse eroon kuin tehokkaalla pesulla ja sopivilla homeenpoistoaineilla. Hankalinta on auton lattiamattojen irrottaminen, se ei taida kotikonstein onnistua. Homeesta kuitenkin saattaa tuossa olla kysymys. Lattian mattoihin kerääntyy kosteutta, ja jos ne ovat jatkuvasti kumi- tai muovimattojen alla, niin eivätpä ne silloin kuivu. Kostea ja tuulettumaton tila on mainio kavualusta homeelle.

Matot pitäisi saada kuiviksi, mutta josniissä on vankka homekasvusto, se ei riitä.. Keinoja on useita, on homeenpoistoaineita, joku kehuu etikkaa, höyrypesulla on saatu hyvä tulos.

Itse olen torjunut hometta etukäteen pitämällä huolta mattojen kunnosta kuivattamalla niitä säännöllisesti, kurankeruumatot pois ja lämpimässä tallissa auton ovet auki. Yksi toimiva kikka on pitää sanomalehtipaperia irtomattojen alla ja vaihtaa paperi säännöllisesti, kun se on imenyt kosteutta

Julkaistu: 16.11.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.