Tuulilasi

Ilmaston aiheuttamat ongelmat Focuksessa

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minulla on vuoden 2004 hatchback-mallinen Focus. Jatkuvia ongelmia autossa aiheuttaa kosteat kelit, eli Suomessa kun ollaan, kevät-, syksy- ja talvikelit. Keväisin ja syksyisin kosteudet aiheuttavat sähköissä ongelmia, talvella tämä ongelma pahenee, kun kaikki kosteat pinnat jäätyvät.

Muutaman kerran olen saanut ajaa autoni talvella sulamaan jonnekin lämpimään talliin yön yli, koska ovet eivät ole suostuneet lukkiutumaan (olen kuitenkin säännöllisesti pesujen jälkeen öljynnyt lukot ase- ja lukkoöljyllä), vaan pompsahtavat auki heti lukitsemisen jälkeen.

Valot (rekisterikilven valot, sumuvalo) keräävät kosteutta ja lamppujen pohjat hapettuvat.. tätä ominaisuutta en kohdannut edes -80 -luvun autoissa. Onko muissa nykyautoissa samoja ongelmia, vai onko tämä erityisesti Fordin ongelma? Tuntuu kuin auto ei olisi lainkaan ulkokäyttöön tarkoitettu.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tutulta tuntuu. Omassa 2001 Mondeossani on noita kosteusongelmia ollut jo muutaman vuoden ajan. Kun kelit ovat kuivia ja lämpimiä, takaluukku avautuu sekä luukun että kojelaudan painonapeista. Kostealla kelillä takaluukku avautuu vain kaukosäätimellä. Kostealla kelillä myös ovilukot paukkuvat itsekseen kiinni, joten virta-avain pitää ottaa aina virtalukosta pois.Valaisimissa ei sentään ole noita ongelmia esiintynyt.

Varmaan vaivoihin voisi löytyä korjauskin, mutta minä en ole löytänyt. Joten kunnes toisin todistetaan, kosteusongelmat kuuluvat Fordeissa asiaan.

Julkaistu: 24.8.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.