Tuulilasi

Ilmastointilaitteessa sirisevää ääntä

Tapio Ketonen

Kysymys:

Auton täysautomaattinen ilmastointilaite pitää käydessään kovaäänistä ja rasittavaa sirisevää ääntä. Onko odotettavissa kalliskin remontti tai voisiko pelkkä kylmäaineen lisäys auttaa? Ainakin nykyisissä kevätlämpötiloissa ilmastointi toteuttaa sille asetetut vaatimukset; eli se tuntuisi viilentävän auton sisään virtaavaa ilmaa. Jos kylmäainetta tosiaan vuotaa, ei sitten liene kovin iso vuoto? Sirisevän äänen luonne muuttuu selvästi kun vaikkapa painaa kaasua. Kun ilmastoinnin sammuttaa autossa on mukavan hiljaista eikä kuulu kuin tuulettimen hurina. Auto on VW Polo vm. 2005.

Näytä vastaus

Vastaus:

Käy näyttämässä autoasi ilmastointilaitteita huoltavassa korjaamossa. Siellä ammattilaiset osaavat heti kertoa, mistä on kysymys. Periaatteessa aina mikä tahansa vieras ääni on merkki siitä, että kaikki ei ole kunnossa. Ei se remontti ainakaan halpene viivyttelystä.

Julkaistu: 24.4.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.