Tuulilasi

Ilmastointilaite

Tapio Ketonen

Kysymys:

Laitoimme kesäautomme Citroen C1 talvilevolle kylmään kuivaan tilaan. Ohjekirja neuvoo irroittamaan seisonta-aikana akunkaapelit ja pakkokin tehdä näin koska rakennuksessa ei ole sähköä. Mutta mitä pitäisi tehdä ilmastointilaitteelle, korostetaan aina ,että ilmastointia pitäisi käyttää kuukausittain. Joissakin sesonkityökoneiden ohjeissa neuvotaan pyörittämään käsin ilmastoinnin kompuraa muutamia kierroksia kuukausittain. Tai pitäisikö käynnistää auto silloin tällöin, moottorin lämpimäksi ajaminen on kuitenkin hankalaa ja laitontakin (seisontavakuutus). Tai odottaako vain seuraavaa kesää ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Eiköhän ole viisainta odottaa seuraavaa kesää tai paremminkin kevättä, ja kokeilla heti ensi töiksi, että ilmastointi pelaa. Jos on tarpeen, keväällä ilmastointihuolloilla on aikaa huoltaa järjestelmiä. Kun päästään toivottavasti tuleviin helteisiin, huoltomiehet ovat lomalla ja verstaiden ovien takana on pitkät jonot risan ilmastoinnin takia hikoilevia asiakkaita.

Julkaistu: 13.11.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.