Tuulilasi

Ilmastointi ongelma

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mikä mahtaa olla vikana Volvo v50 ilmastoinnissa kun kompura lakkaa toimimasta ku ulkolämpötila nousee hellelukemiin,eli yli n.25 astetta..Muutoin toimii moitteetta. Ilmastoinnin täyttöhuollot tehty ja ei vuotoja.

Näytä vastaus

Vastaus:

Sehän toimii kuin Bemarin tehdasasenteinen Webasto, joka ei kytkeydy päälle 30 asteen pakkasessa, eli kenkkuilee juuri silloin kun kipeimmin tarvittaisiin!

Asiaan tuskin tulee selvyyttä ilman käyntiä ilmastointihuollossa. Yksi mahdollisuus voisi olla, että järjestelmään on täytetty liikaa kylmäainetta. Tällöin sen paine voisi nousta liian korkeaksi, jolloin suojajärjestelmä estää kompressorin käynnistymisen.

Nyt kun tänne saa kommentteja, niin jos tätä lukee joku ilmastointien asiantuntija, kertokaapa voisiko tällainen syy saada moisen ongelman aikaan.

Edit:

Näemmä avoin kommentointi ei kelpaa palstan käyttäjille. Taidanpa poistaa kommenttimahdollisuuden muualtakin kuin vain tästä kysymyksestä. Yksi ainoa kommentti liippasi edes liki asiallisuutta, siinä mainittiin sana relevika.

Julkaistu: 20.8.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.