Tuulilasi

Ilmaiset akkutestit

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko noita autosähköliikkeiden tarjoamia ilmaisia akkutestejä koskaan testattu, eli tuleekohan niistä huono arvosana akulle kuin akulle ja suositus ostaa nyt uusi akku kun kerran alan liikkeeseen on vaivautunut?

Näytä vastaus

Vastaus:

Testerillä tehtävä kuormitustesti on aika karkea, se lähinnä paljastaa akun perusteellisen huonouden. Aika usein testeri kertoo, että akku on hyvässä iskussa, mutta sitten parin päivän päästä virta loppuukin.

Testin onnistuminen riippuu paljon siitäkin, millaisessa varaustilassa akku on testiä tehtäessä. On eri asia, onko kylmäkäynnistyksen jälkeen ennen testiä ajettu kaksi vai sata kilometriä. Sinänsä akku on nykyisin aika halpa, joten sen uusimista ei kannata turhaan viivyttää. Jos esimerkiksi töihin lähtö ei huonon akun takia onnistu, jo pelkkä taksikyyti vie helposti uuden akun hinnan.

Julkaistu: 24.11.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.