Tuulilasi

Hyvä ja kestävä auto jolla voi kuljettaa tauluja

Kysymys:

Olen etsiskellyt hinta/laatu suhteella hyvää ja kestävää autoa, jolla voisi kuljettaa tauluja. Olen kuvataiteilija.

Toivoisin, että auto olisi kestävä ja sillä voisi ajaa pitkiä matkoja ilman huoltoja. Voin joutua ajamaan halki Ruotsin esimerkiksi Tukholmasta Göterborgiin näyttelyiden perässä.

Mieluiten automaattivaihteinen. Ei välttämättä.

Painotan turvallisuutta ja ajomukavuutta. Urissa helppoa ajaa ja joka kiihtyy hyvin ohitustilanteissa.

Auton ei tarvitsisi olla pakettiauto. Taulujen maksimikoko 120cm x 120 cm ja sitä pienemmät.

Näytä vastaus

Vastaus:

En katso itseäni päteväksi suosittelemaan kenellekään minkäänlaista autoa, mutta luetellaan nyt joitakin vaihtoehtoja. Nykyiset autot ovat kaikki kestäviä ja myös varsin turvallisia, mutta turvallisuushan riippuu aika pitkälle siitä, mitä on ratin ja penkin välissä. Kaikilla autoilla pääsee ohi, ja varsinkaan Ruotsissa ohittamisessa ei tarvita mitään räjähtävää suorituskykyä. Itselläni oli aikoinaan 34-hevosvoimainen Volkswagen Kupla 1200, ja silläkin pääsi rekoista ohi. Pitää vain osata ohittamisen tekniikka.

Tuo tilavaatimus rajaa aika lailla valikoimaa, joten kysymykseen tulisivat lähinnä joko iso farmari tyyliin Volvo V70 tai Ford Mondeo. Toinen vaihtoehto ovat pönttötyyppiset farkut tyyliin Dacia Logan MCV, Citroen Berlingo, Peugeot Partner tai Fiat Doblo. Näihin mahtuu enemmänkin tavaraa.

Edullisin noista autoista on ilman muuta Dacia. Toki iso Volvo on varmaankin tanakampi ja mukavampi ajaa, mutta Kestotestin kokemusten perusteella ei Daciankaan ajettavuudessa ole moitittavaa.

Julkaistu: 17.3.2012