Tuulilasi

Hyundai saapui Suomeen 90-luvun alussa

Tapio Ketonen

Kysymys:

tuulilasin numerossa 8/2008 kirjoitit Nousijamestari-otsikolla Kia Ceratosta. Asiani koskee juttusi ensimmäistä lausetta, jossa mainitset Hyundain saapumisesta Suomeen 90-luvun lopulla. Minun muistikuvani mukaan se tapahtui jo 90-luvun alussa. Taisipa ensimmäinen malli olla Pony. Olenko oikeassa vai muistanko väärin? Tämä tällainen pieni sivujuonne, mutta jäi pahkeinen vaivaamaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Luepas se juttu vähän tarkemmin. Siinä sanotaan näin: Kian tulo Suomeen tapahtui aivan eri olosuhteissa kuin ensimmäisen tulokkaan, Hyundain, tulo vuoden 1990 lopulla. Ei siis 90-luvun lopulla.

Ensimmäiset myyntiin tulleet Hyundai Ponyt tuotiin Suomeen vuoden 1990 syksyllä. Pony esiintyi Tuulilasi 12/1990:n kannessa, kyseessä oli Kestotestiin tullut autoyksilö, joka oli testitaipaleensa aluksi nykyistä testia vastaavassa koeajossa.

Ponyn Kestotestin loppuarvostelu julkaistiin vuoden 1991 numerossa 9.

Julkaistu: 4.6.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.