Tuulilasi

Hyundai Getz ajovalot

Tapio Ketonen

Kysymys:

Jo iäkkäällä isälläni on jokapäiväisessä arkikäytössä ensimmäisen sukupolven Hyundai Getz . Muutoin auto on palvellut käyttötarkoitustaan hyvin, mutta sen päävalot ovat surkeat. Vaihdoin siihen  Osram Night Breaker plus H-4 polttimot , joita käytän myös omassa autossani, valojen teho parani huomattavasti. Vaihtoa seuranneessa vuosikatsastuksessa oli katsastusmies kuitenkin määrännyt polttimot poistettavaksi ja korvattavaksi tavallisilla halogeeni-polttimoilla. Miksi polttimot eivät kelvanneet ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos katsastusmies määrää jotakin tuollaista, silloin pitää kysyä häneltä perustetta määräykselle. Jos ko. polttimoilla on E-hyväksyntä, minkä näkee siitä, että polttimossa on iso E-kirjain ja jokin numero pyöreän renkaan sisällä, silloin ne ovat täysin lailliset. Jos tuota merkintää ei ole, silloin katsastusmies on ollut oikeassa.

Julkaistu: 24.7.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.