Tuulilasi

Huono käynnistyminen

Tapio Ketonen

Kysymys:

2001-mallinen autoni käynnistyy normaalisti välittömästi avaimesta kääntämällä. Kun bensa alkaa olla vähissä, saattaa käynnistyminen vaatia parikin starttausta, vaikka auto ei olisi edes kallellaan. Kuitenkaan tankki ei ole kovin tyhjä, koska tankatessa 56 l tilavuuteen menee vain esim. 50 l. Ei kait imukorkeus voi olla niin korkealla, että imisi ilmaa? Ja pitäisihän koneessa olla bensaa edellisen ajon jäljiltä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Polttonesteen imuputkessa voi olla vuoto, joka päästää ilmaa järjestelmään. Tai sitten jokin venttiili fuskaa ja päästää paineet pois. Monissa autoissa sähköinen bensapumppu hyrähtää vähäksi aikaa käyntiin, kun kuskin ovi avataan, mutta pysähtyy hetken päästä.Se käynnistyy uudelleen, kun sytytysvirta kytketään.

Polttonesteen syöttöputkessa pitää olla jonkin verran painetta, että bensa voisi suihkuta imukanavaan. Kaikkiaan polttonestejärjestelmä pitäisi käydä läpi, jotta selviäisi, miksi bensiinissä ei ole alkuvaiheessa tarpeeksi painetta.

Julkaistu: 8.9.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.