Tuulilasi

Huolloissa myös joustavuutta

Huolloissa myös joustavuutta

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kukapa ei olisi vuosien varrella törmännyt autoliikkeisiin, joiden palvelun tasoa voi ihmetellä. Ja myös päinvastaisiin tapauksiin. Jokin aika sitten tällä palstalla joku Laakkosen Kajaanin VW-huollon asiakas esitti kielteistä kommenttia, että oli saanut huonoa palvelua eikä sijaisautoa takuuauton korjauksiin. Eipä silti, tulin muutama vuosi sitten itsekin huonosti kohdelluksi samassa liikkeessä. Mutta viimeaikaisten kokemuksien jälkeen tulee mieleen, ettei pidä sittenkään yleistää paria tapausta. Sain edelliseen VW Golf -09 2.0 TDI 81 koneeseen takuun ulkopuolisen korjauksen, kun auton vilkut tekivät temput liikkeen pihassa huollon jälkeen: sähköpääkeskus vaihdettiin.Kerroin jokin aika sitten VW Beetlen 1.2 TSI (5/12) oudosta ongelmasta, kun kone hellejaksoilla parin tunnin seisokin jälkeen alkoi herjata näyttöä tunnuksella Check coolant temperature. Takuu oli kolme kuukautta ummessa, mutta Laakkosen huolto otti asian vakavasti, ja maahantuojan huollon ohjelmien kautta viime perjantaina koneen ongelmia käytiin läpi perusteellisesti, mutta ainoan osan vaihto oli lämpömittarin anturin vaihto. Osuit vissiin arvioinnissasi aika lähelle, kun kerroin tapauksesta. Samassa yhteydessä tehtiin öljyhuolto (15 000 km/vuosi). Pyysin samassa huollossa kitkarenkaiden allelaittoa samoilla lämpimillä ja se onnistui. Eli aika monelle varmaan jää liikkeiden toiminnasta ja (erityisesti moottoriöljyjen hinnoista) ihmettelemistä, mutta parin asiakkaan mollaus ei kerro koko totuutta. Joustavuutta löytyy. Eli mitä kokemuksia huollon hinnoista/ongelmia TL:n toimitukseen kantautuu. Olen huomannut, että kun vien omat öljyt huoltoon, voitan sillä upean aterian asiaankuuluvineen juomineen. Eivätkä huollot ole tästä älämölöä nostaneet.

Näytä vastaus

Vastaus:

Sehän meillä suomalaisilla on ongelmana, että annamme ainoastaan negatiivista palautetta, mutta myönteisistä kokemuksista ei juuri kiitosta heru. Sama koskee palautteen antamista netissä keskustelupalstoilla tai Facebookissa. Niinpä tämän viestin lähettäjä ansaitsee oikein lämpimät kiitokset.

Julkaistu: 3.9.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.