Tuulilasi

huohottaa

huohottaa

Tapio Ketonen

Kysymys:

mitä tarkoitetaan moottorin huohottamisella. onko paha vika. miten korjataan

Näytä vastaus

Vastaus:

Huohottaminen tarkoittaa, että palamiskaasuja poistuu moottorista kampikammion kautta. Tätä vuotoa ohi mäntien tapahtuu aina, mutta jos virtaus kasvaa kovin suureksi, silloin se voi aiheuttaa ongelmia. Voimakas virtaus vie helposti mukanaan myös öljyä. Huohotuskaasut pitää johtaa takaisin moottoriin, jolloin niiden mukana olevat palamattomat hiilivedyt palavat.Kuluneen moottorin mäntien ohi pääsee myös öljyä palotilaan, ja tästä aiheutuu runsasta öljynkulutusta.

Liiallinen huohotus on merkki siitä, että moottori on kulunut väljäksi, tai ainakin sen männänrenkaat ovat juuttuneet kiinni uriin. Korjaaminen onnistuu vain purkamalla moottori, kuluneisuutta ei korjata muuten kuin poraamalla eli koneistamalla sylinterit uuteen ylikokoon ja asentamalla uudet männät. Nykyisin tämä on harvinainen remontti, koska se tulee kalliiksi, ja toimivia moottoreita saa käytettyinä paljon edullisemmin.

Julkaistu: 22.8.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.