Tuulilasi

Honda Jazz vettä sisään

Tapio Ketonen

Kysymys:

Vuoden 2003 Honda Jaziin tulee vettä sisään. Kosteus on paikallistunut takapenkin jalkatilaan ja varapyörän ympärille takana. Takaoven sisäreunoja on kitattu, ja huollossa on yritetty paikallistaa kohtaa, josta vesi tulee.

Olen ymmälläni, kun huoltokaan ei reikää(iä) löydä. Mistä vikaa voisi etsiä??

Näytä vastaus

Vastaus:

Vuotokohdan etsiminen näin etänä on kyllä liian haastavaa, mutta ryhtyisin kuitenkin ensiksi etsimään vuotoa pyöräkoteloista. Auto vain esimerkiksi pesupukille, ja pyöräkoteloihin vettä kovalla paineella, ja sitten tähyillään tarkkaan, tuleeko vettä sisään, ja jos tulee, niin mistä. Tätä varten on syytä poistaa verhouksia niiltä paikkeilta, joilta vuotoa on syytä epäillä. Esimerkiksi tavaratilan verhoukset voisi ottaa kokonaaan pois tutkimisen ajaksi.

Sisälokasuojan ja korin ulkopinnan välinen sauma on tehokkaimmin ruostuvia kohtia korissa, ja ruoste yleensä paisuttaa saumaa niin, että pellit etääntyvät toisistaan. Tämä saa mahdolliset tiivistysmassatkin repeämään.

Julkaistu: 8.10.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.