Tuulilasi

Gislaved Ultra Speed pyörimissuunta

Tapio Ketonen

Kysymys:

Huomasin, että kun sain uudet Gislaved Ultra Speed kesärenkaat, niin niissä on kaikki neljä rengasta identtisellä, viuhkamaisella kuvioinnilla. Renkaan pyörimissuuntaa ei ole merkitty ja renkaassa on vain vanteelleasennusta varten tieto Outside/Inside. Nyt kun renkaat on autossa, niin toisella puolella kuviointi on päinvastoin verrattaessa toiseen puoleen?

Onkohan tällä vaikutusta ajo-ominaisuuksiin ja olisikohan kuitenkin pitänyt olla kaksi rengasta “käänteisellä” kuviolla?

Näytä vastaus

Vastaus:

Renkaiden valmistaja on tarkoittanut renkaat asennettavaksi noin, ja renkaan kulutuspinta on epäsymmetrinen. Pidon kannalta ei ole merkitystä, kumpaan suuntaan rengas pyörii, ei liioin ajo-ominaisuuksien. Kaarreajossa voimat kohdistuvat renkaiden ulkoreunoihin, ja ilmeisesti valmistaja on tehnyt tästä syystä ulkoreunasta erilaisen, ilmeisesti paremmin sivuvoimia sietävän. Tällaisia renkaita näkee nykyisin aika paljon.

Julkaistu: 10.4.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.