Tuulilasi

Fuusioko vai myynninedistämiskikka.

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko MetroAuto ja LänsiAuto oikeasti samaa firmaa. Tuli kysymys mieleen kun Hesalaiset eli LänsiAuto nappasi Opelin edustuksen itselleen kuin kypsän marjan. Uutisessakin todettiin kannattavan merkin siirrosta kun henkilöautomyynti kasvoi 14% ja pakujen 40%. Tampere on ilmeisesti eteläsuomen suurista kaupungeista ainoa missä ei siirtymistä tapahtunut kun täällä ei ole sitä LänsiAutoa lainkaan. Nopeata vastausta odottelen kun vaimon kauppakassi Note pitäisi vaihtaa Adamiin tai Corsaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Eivät ole samaa firmaa. Metro-Auton omistaa Wreden perhe ja Länsiauton Laineen perhe. Länsiauto oli aikaisemmin kauppaneuvos Martti Jalosen ja hänen poikansa Ilkka Jalosen omistuksessa, mutta se siirtyi Laineen perheelle ensiksi osittain ja viime kesäkuussa kokonaan. Laineen perheen yrityksiin kuuluu mm. Veikko Laine Oy, joka harjoittaa sijoitustoimintaa ja tukkukauppaa. Länsiauto on edustanut Opelia perustamisestaan alkaen.

Jos tamperelaiset haluavat asioida Länsiautossa, heidän pitää ajella Hämeenlinnaan. Sehän on alkusoittoa sille, kun Hämeenlinnaan kuulemma aivan tuota pikaa nouseva Sunny Car Center alkaa vetää ostajia Tampereen lisäksi Turusta, Kouvolasta ja Helsingistä!

Yrityskaupalla ei ainakaan alkuvaiheessa ole kovin suuria käytännön vaikutuksia autokauppaan.Opeleita myydään edelleen suunnillen samoissa liikkeissä.

Julkaistu: 17.9.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.