Tuulilasi

ford probe

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olisiko tietoa mistä saisi vetonivelet kyseiseen autoon suomesta? tosi harvassa ja tarvisin ne molemmille puolille kyseessä siis first generation elikkäs 88-92 muistaakseni.

Näytä vastaus

Vastaus:

Probe on Suomessa harvinainen auto. Muistaakseni sitä tuotiin hetken aikaa myös virallisesti, mutta suurin osa Suomessa olevista autoista on tullut muuttoautoina.Varaosia ei kovin helposti Suomesta löydy. Toki Ford-liikkeestä niitä saa tilaamalla, mutta toimitusaika voi olla pitkä.

Asiaa tosin helpottaa se, että auto on aika pitkälle sama kuin Mazda 626, joten ensiapua voisi löytyä tutkimalla. millaisia niveliä on Mazdaan tarjolla. Motonetissä ei kuitenkaan nettisivujen mukaan ole mitään osia Mazda 626:een, ja tarjonta voi olla niukkaa muuallakin, mutta purkamoista saattaisi löytyä.

Nykyään amerikkalaisten autojen varaosat eivät ole suuri ongelma. Googleen vain hakusanaksi Ford Probe driveshaft tai Ford Probe cv joint, niin johan alkaa löytyä amerikkalaisia postimyyntiliikkeitä.

Hinnat ovat aika kohtuullisia, esimerkiksi osoitteessa http://www.jcwhitney.com/new-fwd-drive-axles/p2021138.jcwx?filterid=d655y1991j1# kaupataan kokonaista vetoakselia hintaan 52 dollaria – amerikkalaiseen tapaan toki hintaan lisätään kaikenlaista lisää, ja rahti, tulli ja alv:kin maksavat jotakin, mutta hinta jäänee silti halvemmaksi kuin suomalaisesta liikkeestä ostettuna.

Julkaistu: 10.3.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.