Tuulilasi

Ford Focus 02 2.0i STW

Tapio Ketonen

Kysymys:

Elikkäs osaitkos avittaa minua focusta vaivaavassa asiassa? :) Asia koskee tyhjäkäynnin aikana kuuluvasta roklattavasta äänestä moottoritilasta kuskin puolelta, ääni häviää kytkintä painaessa pohjaan, kierroksia nostattaessa, normaaliajossa ja kun starttaan kylmänä, kun moottori on lämmin nii roklatus alkaa. Osaisitko avittaa missä mennään? Voiko olla vika kytkinjärjestelmässä, tyhjäkäynnissä, ilmanotossa… ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyseessä lienee monissa autoissa esiintyvä ilmiö. Vaihteiston hammaspyörissä on aina hieman välyksiä, ja kun moottori pyörii tyhjäkäynnillä hieman epätasaisesti, välykset heittelevät laidasta toiseen, mikä aiheuttaa hieman ääntä. Kuormitettaessa hammaskosketus säilyy koko ajan tiukkana, joten kalkatusta ei esiinny. Sama pätee tilanteeseen, jolloin voimansiirron öljy on jäykkää ja pitää yllä kuormitusta.

Kyseessä siis ei ole vika, vaan aika normaali ilmiö, joka ei kaipaa korjaamista.

Julkaistu: 19.3.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.