Tuulilasi

Focuksen moottorinohjausyksikön liittimen puhdistus.

Tapio Ketonen

Kysymys:

Liitin sijaitseee moottoritilassa akun suojakannen sivussa ja vaikuttaa katalysaattorin toimintaan jollain lailla koska liittimen puhdistus sprayllä auttaa asiaa.

Jos liittimen irroittaa toisistaan puhdistusta varten, vaurioituuko jokin osa tai laite sen takia jos sen tekee itse.

Auton vuosimalli 2001

Näytä vastaus

Vastaus:

Moottorinohjausboksin vaikuttaa suunnilleen kaikkiin auton ja moottorin toimintoihin. Se mm. ohjaa polttonesteen suihkutusta happitunnistimelta saamansa tiedon perusteella. Jos tässä säätöpiirissä on häiriö, se voi johtaa jopa katalysaattorin vaurioitumiseen ylikuumenemisen takia.

Liittimen kosketushäiriö saadaan ainakin joksikin aikaa kuntoon kontaktisuihkeella, ja sitä on olemassa myös voitelevaa tyyppiä, jonka vaikutus on pitkäaikaisempi. Liittimiä avattaessa kannattaa kuitenkin varmuuden vuoksi ensiksi irrottaa akun miinusjohto ja antaa sen olla irti muutaman minuutin ajan. Näin ei vahingossa aiheuteta järjestelmään mitään vaurioita.

Ennen akkukaapelin irrottamista kannattaa kuitenkin ensiksi etsiä radion lukituskoodi ja kerrata käyttöohjeesta, miten se syötetään. Koodi tulee auton papereiden mukana, ja syöttötapa selviää radion käyttöohjeesta.

Julkaistu: 27.12.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.