Tuulilasi

Focuksen jakohihna.

Tapio Ketonen

Kysymys:

Lueskelin Tuulilasia 05/2013 jossa oli vertailu remix kuusi viistoperää -07. Siinä kerrottiin Fordin 1,6 jakohihnan vaihtovälin olevan 160 000 km ilman aikarajaa. Olen itse ollut siinä uskossa, että myös 8 vuoden täyttyessä hihna pitäisi vaihtaa.

Mitenkäs Fordin 1,6 koneessa käy jos hihna pettää, tuleeko iso vahinko vai selviääkö vain matkan katkeamisella ja pienillä murheilla?

Näytä vastaus

Vastaus:

Noin maahantuoja on ilmoittanut vuonna 2007. Noiden huoltotietojen osalta meidän on pakko luottaa maahantuojalta saamiimme tietoihin. Varmaankaan aikaperusteisesta hihnanvaihdosta ei ole haittaa.

Eipä taida olla olemassa yhtään kahdella nokka-akselilla varustettua moottoria, jonka venttiilit eivät jakohihnan pettäessä vaurioituisi. Venttiilit on pakko sijoittaa vinoon, ja tässä asennossa ne vievät avoimina niin paljon tilaa, että varmasti auki jäädessään osuvat mäntiin.

Julkaistu: 29.10.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.