Tuulilasi

Fiat Stilo huomattavasti vanhaa Ladaa parempi

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olemme ajaneet vuosikymmenet Ladoilla. Nyt teemme kauppoja Fiat Stilo 100 dyn. 3D 2002. Ajokm. 66.000. Hinta 9000 e. Mitä minun pitää huomioida tällaisen auton huolloissa? Onko tämän merkkinen auto hyvä, jos verrataan Lada 1700i? Perheessämme on enää me vanhemmat ja koira, joten emme tarvitse isoa autoa. Eikä auton tarvitse kulkea kovaa ja olla superkiihtyvä. Ilmastointi oli syy vaihtaa autoa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Mikä tahansa auto on hyvä, jos vanhaan Ladaan verrataan. Tuo viimeinen kantti-Lada oli jo menettänyt sen 71-mallin yksinkertaisuuden, koska siinä oli katalysaattori, ja sen vaatimaa elektroniikkaa.

Stilo on hyvä auto siinä missä muutkin nykymallit. Tuo hinta näyttäisi olevan aika korkea, mutta ratkaisevaa kaupassa on, miten paljon välirahaa joutuu maksamaan. Stilossa on kuitenkin hyvät tilat, ja se on hyvä ajaa verrattuna moniin muihinkin kuin Ladaan.

Autossa on myös turvallisuus kunnossa, on turvatyynyt, vyönkiristimet ja lukkiutumattomat jarrut. Näitä ei Ladassa ollut. Korirakennekin on törmäystilanteessa lujuudeltaan aivan eri luokkaa kuin 60-luvun alun suunnittelua edustaneessa Ladassa.

Huolloissa ei ole muuta huomioitavaa kuin se, että Delta-Auto lienee huoltolaskuiltaan maan kalleimpia liikkeitä. Tosin paikkakunnittain hintataso vaihtelee jonkin verran ilmeisesti kilpailutilanteen takia. Toisaalta säännöllinen huollattaminen varmistaa, että auto on aina täydessä kunnossa. Huoltolaskut ovat sittenkin pieni osa käyttökuluissa verrattuna auton arvon alenemiseen.

Julkaistu: 7.5.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.