Tuulilasi

fgw-koodi

Tapio Ketonen

Kysymys:

Vm 2010 bensa-Golffi rallattaa käynnistäessä, kuulema ihan yleistä. Nettiä selaamalla löytyi jokin FGW-koodi, jolla tuon vian saa korjautettua ilmaiseksi vaikka takuuta ei enää ole. Miten tuo koodi toimii?

Näytä vastaus

Vastaus:

VW-moottorien yhteydessä esiintyi taannoin "salainen" koodi 1535  0018 FGW. Maahantuoja antoi tälle tällaisen selityksen: 

1535 on valmistajan auton osien koodituksen mukainen numerokoodi, joka tarkoittaa jakoketjua.  0018 on vikalajin koodi, 0018 = irronnut, kulunut, löysä. FGW tarkoittaa suomalaista takuuajan jälkeistä korvausta korjauskustannuksiin.

Tuo koodi on VW-organisaation sisäinen ja liittyy jakopääongelmaan. Se ei ole mikään automaattinen rallattavan jakopään korjauslupaus. Jos auto on asiallisesti huollettu ja muut ehdot, esimerkiksi ajjokilometrimäärä on riittävän pieni, silloin jakopää voidaan sen pareusteella korjata tuotevastuun perusteella. Ensisijaisesti tuo koskee auton ensimmäistä eli uutena ostanutta omistajaa. Asia selviää kysymällä merkkikorjaamolla.

Julkaistu: 14.3.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.