Tuulilasi

farkun kitinän syitä

Tapio Ketonen

Kysymys:

Käytettynä vuosi sitten, vm. 2009 ostamaani farkku Avensikseen olen ollut tyytyväinen, mutta kori tai alusta tai ripustus nitisee ja kitisee takaa (molemmin puolin) korkeissa töyssyissä ja kovissa sivuttaisheilahduksissa. Olen kuullut että farkuissa saattaa olla sellaista ominaisuutta vai onko sittenkin kysymyksessä se kuuluisa vika? Takapää tärskäyttää muutenkin lujaa esim. sillanväleissä. Mutta nitinä on ikään kuin eri juttu ja tulee esiin eri tilanteissa. Katsastuksessa ei sanottu mitään, huomautuksetta läpi, mutta mistähän voisi olla kysymys (iskarit, ripustus, puslat…)? Takapään ylös-alas, tai edes-taas heiluntaa ei ole: kovan jarrutuksen jälkeen pysähtyy stabiilisti ja kuten pitää. Kuuluu vain hiljainen “nits”. Onko mahdollista että itse kori olisi jollakin tavalla löystynyt, irti ainakin jossakin määrin jostakin kohtaa? Tarkemmin äänen lähdettä en osaa paikallistaa. Ajamistahan homma ei haittaa, Ave toimii, mutta töyssyt laittavat miettimään mitä sieltä löytyy.

Näytä vastaus

Vastaus:

Aika mahdotonta etsiä kitinöitä näin etänä, mutta en vielä uskoisi siihen korin löystymiseen. Iskarien puslat tai kallistuksenvakaajan kumit tulevet ensiksi mieleen, mutta onhan noissa niitä mahdollisuuksia. Yksi keino on suihkuttaa silikoniöljyä eri paikkoihin, jos kitinä loppuu, syyllinen on löytynyt. Kannattaa suihkutella yksi kohde kerrallaan.

Julkaistu: 11.8.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.