Tuulilasi

Euroopan moottoriteillä oikealta ohittaminen kiellettyä

Tapio Ketonen

Kysymys:

Espanjan bussikolarissa maasturi ohitti (yritti ohittaa) keskikaistalla ajaneen bussin kolmikaistaisella moottoritiellä oikeanpuoleisella kaistalla. Onko se kiellettyä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Euroopan moottoriteillä oikealta ohittaminen on aina kiellettyä. Poikkeus ovat ryhmitysmerkit, kuten esimerkiksi Helsingissä Lahdentiellä. Porvooseen menijät on opastettu ajamaan oikeaa kaistaa, ja jos se vetää paremmin, silloin saa ajaa ohikin.

Siitä onnettomuudesta saadut tiedot ovat aika sekavia, mutta viimeisimmän lukemani selostuksen mukaan maasturi oli yrittänyt ohitusta vasemmalta, mutta kun ajonhallinnassa oli promillemäärän takia virheitä, auto törmäsi aluksi keskikaiteeseen. Siitä se sinkoutui bussin takakulmaan ja tönäisi bussin perän oikealle. Täydessä vauhdissa poikittain kääntynyt bussi kaatui ja pyörähti edelleen keskikaiteeseen tunnetuin seurauksin.

Julkaistu: 23.4.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.