Tuulilasi

Esimmäinen oma auto

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ajan -05 vuosimallin citroen c4. Ostaessa siinä oli mielestäni aika jäykkä kytkin mut se tasaantui ajaessa, ajattelin et se vaan oli tottumiskysymys. Mut nyt on muutaman päivän tuntunut kova värinä kytkimessä kun sitä painaa pohjaan asti, jonkun moinen vinkuminenkin kuului myös moottorista. Tänään riemu vasta repesi sen suhteen, nyt ei tuntunut enää värinä kytkimessä mut siitä lähtee todella kova vinkuva ääni kun painaa sen pohjaan. Pitäiskö huoltoon hakeutua vai antaa olla ja katsoa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei tuo auto tule huollosta miksikään, korjattavaksi se pitää viedä. Mitä ilmeisimmin kytkimen painelaakerin käyttötunnit ovat tulleet täyteen, ja ainakin se pitää uusia. Samalla kyllä melkein kannattaa uusia koko kytkin, sillä lisäkustannus on vähäinen. Hankalinta asiassa on se, että korjaus vaatii vaihteiston irrottamisen autosta, jotem työtä tarvitaan aika paljon, ja se tietenkin nostaa kustannuksia.

Julkaistu: 2.8.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.