Tuulilasi

Escalade

Tapio Ketonen

Kysymys:

Voiko M1G maastoautoksi rekisteröityä ajoneuvoa ostaa yritykselle omiin nimiin ja vähentää sen verotuksessa, samoin kuin pakettiauton. Henkilöautohan ei saa hankkia..

Näytä vastaus

Vastaus:

Mikään ei estä ostamasta M1- tai M1G-luokan autoa yritykselle, mutta jos autoa käytetään yksityisajoihin, kuluja ei saa vähentää ainakaan arvonlisäverotuksessa. Jos auto seisoo firman pihalla yöt, silloin kulut saa vähentää. Se on aika jyrkkää hommaa, olen kuullut että kun tällaisella autolla on käyty kioskilla ostamassa aski tupakkaa, seurauksena on ollut, että kaikki vähennetyt alvit ovat menneet maksuun per heti.

Sama koskee periaatteessa myös pakettiautoja, mutta niissä ykstyiskäyttöä ei yleensä ole kytätty yhtä tiukasti. Tiettävästi ainakin joskus verottaja on kyllä yrittänyt puuttua näihinkin. En tunne viimeisintä käytäntöä pakettiautojen verovähennyskäytännöstä, joten parempikun en sano mitään.

Julkaistu: 11.10.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.