Tuulilasi

Ensimmäinen auto

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen nuori 18 v poika, joka etsii ensimmäistään autoaan. Budjetti olisi 1000-6000 euroa. Voisitko ehdottaa hyvää ensimmäistä autoa ja myös kertoa mihin yksityiskohtiin kannattaa kiinnittää huomiota?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ykkösasia on auton kunto, joten osa rahasta on hyvä käyttää kuntotutkimukseen, jos kaveripiirissä ei ole todella osaavaa ammattilaista. Siltikin esimerkiksi Autotohtorin tekemä kuntotarkastus on suositeltava, koska siellä on totuttu etsimään autoista vikoja.

Vähiten kannattaa kiinnittää huomiota tehoon ja ulkoisiin asioihin kuten koristeellisiin vanteisiin. Merkistä joutuu maksamaan ylimääräistä, ja halutut merkit ovat halpoja yleensä vain silloin, kun ne alkavat olla loppuunajettuja tai kalliita korjauksia kaipaavia.

En ole koskaan ehdottanut kenellekään, mikä auto jonkun pitäisi ostaa, enkä tee sitä nytkään. Ratkaisun joutuu jokainen tekemään ihan itse.

Julkaistu: 13.3.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.