Tuulilasi

Ducato 2.3 jtd:n jakopää ja venttiilikoneisto hajosi

Tapio Ketonen

Kysymys:

Auto on vuosimallia 2003, hajotessa 159tkm, hihna vaihdettu 89tkm:ssä.Hihna katkesi täydessä vauhdissa(90kmh,rajoitin). Purettaessa todettu, että jakohihnan käyttöpyörien pinnat karkeita(täynnä pientä kuoppaa). Remontti maksoi noin 4300€. Korjaajan mukaan selvä materiaalivika hammaspyörissä, joka aihetti vaurion. Onko mahdollista saada maahantuojalta/valmistajalta minkäänlaista hyvitystä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuskinpa kahdeksan vuotta vanhan auton moottorin hajoamisesta saa mitään korvauksia. Tietenkin jos hihna on vaihdettu merkkikorjaamolla, silloin korvaukseen voisi olla mahdollisuuksia. En tunne Ducaton huolto-ohjeita, mutta arvelisin, että niissä käsketään tarkastamaan hammashihnapyörien kunto vaihdon yhteydessä. Jos näin ei ole tehty, silloin asia on selvä. Jos huolto-ohjeita ei ole noudatettu, korvausten myontämisestä ei kannata uneksiakaan.

Julkaistu: 28.9.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.