Tuulilasi

DSG 7-lovinen Skoda Octavia Combi 1,6 TDI

Tapio Ketonen

Kysymys:

Skodassa mittarissa 80.000 ja ensimmäinen laatikko vaihdettiin monien korjaamolla käyntien jälkeen 74.000 ajettuna aika päivälleen takuuajan loppuessa. 2-,3-, ja 5-vaihteissa lähes alusta saakka ongelmia “huomaamattoman” vaihtamisen kanssa, sekä ylös että alas. Kertaalleen vaihdettiin 53.000 ajettuna MGNBOXI, mutta lopullinen tuomio laatikolle olikin sitten kytkimen loppu.

Uudella laatikolla ajettu nyt 7.000 ja jo nyt samansuuntaisia ongelmia + uusina pienten vaihteiden kanssa kaupungissa välillä todella epämukavia “huomaamattomia” vaihtoja. Ei myöskään vaihda alamäissä isommalle vaan huudattaa esim 3:lla kierroksia 3.000:n päälle nopeuden nousetessa reilusti yli 60:n.

Eli minkälaisia kokemuksia löytyy käyttäjiltä. Onko minulla vain huono tuuri DSG:n kanssa?! 

Näytä vastaus

Vastaus:

Aletaanpa pikkuhiljaa keräillä noita DSG-tarinoita. Volkswagen näyttäisi olevan Kiinassa hieman pahemmassa lirissä, sillä sikäläinen laadunvalvontaviranomainen, enganniksi The General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine, on ryhtynyt tutkimaan DSG-vaihteistolla varustettujen autojen ongelmia. Se on myös ilmoittanut, että mikäli osoittautuu aiheelliseksi, virasto tulee vaatimaan, että VW vetää nuo autot takaisin markkinoilta.

Ilmeisesti nimenomaan tuo 7-vaihteinen, kuivalla kytkimellä varustettu DSG on ongelmallisempi. Minulle tihkuneiden tietojen mukaan nykivä vaihtaminen on tyypillinen ongelma. Vaihteiston korjaamismahdollisuudet ovat vähäiset, mekatroniikka eli vaihteiston toimintoja ohjaava boksi on sellainen pirunnyrkki, että se vaihdetaan kokonaisuudeessan. Liekö se sitten se Laten mainitsema MGNBOXI?

Volkswagenin ensireaktio oli tuttu: Vaihteistoissa ei ole vikaa. Korkeintaan jotkut voivat kärsiä pienestä epämukavuudesta, joten takaisinkutsuihin ei ole aihetta. Tämä ei ilmeisesti kuitenkaan mennyt Kiinassa läpi.Laatukysymyksiin keskittynyt sivusto http://12365auto.com kertoi, että DSG.vaihteisto oli edelleen toukokuun puolivälissä aihe, josta autoilijat valittivat eniten.

Niinpä uusimmat tiedot kertovat, että Kiinan VW:n johtajat pyytävät anteeksi, kuten maan tapa on. Lisäksi Kiinassa on  jatkettu ennen tämän vuoden alkua valmistettujen sekä 6- että 7-vaihteisten DSG-vaihteistojen takuuta jatkettu kymmeneen vuoteen jtai 160 000 kilometriin.

Tässä joitakin tietoja Kiinasta:

http://autonews.gasgoo.com/china-news/vw-dsg-gearboxes-remains-most-complained-about-aut-120515.shtml

http://english.sina.com/business/2012/0314/448622.html

http://www.chinacartimes.com/2012/03/19/vw-recall-dsg-gearboxes-china

http://www.chinadaily.com.cn/bizchina/2012-04/12/content_15030714.htm

http://autonews.gasgoo.com/commentary/analysis-industry-viewpoints-on-vw-s-chinese-dsg-120317.shtml

Julkaistu: 27.5.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.