Tuulilasi

diesel vs bensa

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei Tapio en tiedä saitko kysymyksen jo ajaimemmin ,mutta kysyn uudelleen eli jos ajaa 13-15 000 vuodessa niin tämäkö ei kannata diesel autolle. Kysymys MB bensa 1,8 vai 2,2 diesel 2011 malli Kaupunki kulutus autoilla 10 vs 6 litraa sen lisäksi co 156 vs 127 jonka voi vähentää diesel verosta . Sinun mielestä vähän ajan ei kannata hankkia diesel auto Ps katso hiukkassuodatin kommentista. Näillä eroilla ,se tekee jo yli 900 euroa vuodessa (13000) Luuletko,että nämä kilometrit tulevat maantiellä. Diesel siis kannatta jo todella pienillä km mitä en ymmärtänyt

Näytä vastaus

Vastaus:

Jokainen joutuu laskemaan itse, mikä kannattaa. Huomioitavia asioita on monta: hankintahintojen ero, käyttövoimavero, kulutukset, bensan ja dieselin hintaero sekä vaikeimpana autojen jälleenmyyntiarvot.

Suurempi ajomäärä suosii dieseliä, vähällä ajolla eron merkitys on pienempi. Vähän ajavilla merkittävin kustannuserä on auton arvon aleneminen. Muutama satanen on tähän verrattuna pikkurahaa.

Julkaistu: 8.11.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.