Tuulilasi

Diesel bensakonetta taloudellisempi kaupunkiolosuhteissa

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen uuden auton hankinta harkitsemassa. Dieselit kiinnostaisi jo kulutuksenkin johdosta, ajoja tulee noin 20-25 tkm/vuosi. Kesä on dieselin aikaa, se on selvä tulee pitkiä selkeitä matkoja. Mutta talvisin teen työni johdosta pääasiassa 15-50 km päivämatkoja. Miten nykyiset dieselit taipuvat tällaiseen kaupunkipätkäajoon? Pitäisikö unohtaa asia?

Näytä vastaus

Vastaus:

Noissa kaupunkiolosuhteissa diesel on tuntuvasti bensakonetta taloudellisempi, joten kyllähän se sopii tuollaiseen käyttöön vallan mainiosti. Lämpöä tosin tulee vähän niukemmin sisään.

Noilla kilometreillä kannattaa kyllä laskea kustannukset. Dieselit tuppaavat olemaan reilusti kalliimpia, joten hankintahintojen eron säästäminen voi vaatia aika paljon suurempaa ajomäärää. Dieselistä aikanaan saatava vaihtohyvitys ei välttämättä ole kovin paljon bensamallia parempi.

Julkaistu: 10.8.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.