Tuulilasi

Defa- ylläpitävä akkulaturi

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei.

Vaimon Mazda 2:n  vm. 2010 talvinen käynnistysvirta näyttää akusta hiipuvan, johtuen ilmeisesti vain 15 km/sivu päivittäisestä työmatkasta. Olen harkinnut laittaa autoon Defan ylläpitävän akkulaturin, joka lataa akkua auton lämmetessä aamulla ennen työmatkaa. Onko laturi asennettavissa ilman ammattilaisen apua? Löytyykö jostain asennusohjeita? 

Näytä vastaus

Vastaus:

Ylläpitolatureita on muutakin merkkiä. Defan laturit ovat aika kalliita, mutta etuna on helppo asennettavuus, ne voidaan liittää valmistajan omalla kaapelijärjestelmällä lohkolämmittimen ja sisätilalämmittimen yhteyteen. Tuollaisessa käytössä ylläpitolaturista voisi olla aika paljonkin hyötyä edellyttäen että autoa lämmitetään sähköllä ennen ajoon lähtöä.

Koska joudut kysymään asiaa, suosittelen, että käännyt asennuksessa ammattilaisen puoleen. Asennus on helppo eikä maksa kovin monta kymppiä.

Julkaistu: 20.12.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.