Tuulilasi

Datsun jälleen saatavilla?

Kysymys:

Uutisoinnin mukaan Nissanin rinnalle ollaan jälleen ottamassa käyttöön myös Datsun-tuotemerkkiä, niin sanotuille yksinkertaisemmille ja halvemmille malleille. Onko jo tiedossa milloin kyseinen mallisto tuodaan Suomen markkinoille ja kenen toimesta? Vai onko Datsun jo niin yksinkertaistettu, etteivät nyky säännökset ja määräykset salli Suomeen/ EU:n alueelle tuontia, kun markkinointi alkaa Afrikan maista?

Kun huomioidaan suomalaisten mieltymys vanhoihin, yksinkertaisella/korjattavissa olevalla tekniikalla varustettuihin autoihin, lienee “halpamerkkien” markkinoille tuonti tehokas tapa nuorentaa autoantaamme. Ainakin minulle ja muutamalla kaverillanikin auton uusinta on jäänyt tekemättä, koska markkinoilla olevan kaluston hinta/laatu suhde on epäedullinen, ja osa tuotteista on täysin kuraa ja käyttötarkoitukseensa soveltumatonta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Suomalaisten ostajien vaatimustaso on aika korkea, autossa pitää olla reilusti varusteita. Hyvin varusteltuna halpamerkkien hinta nousee niin korkeaksi, että ei taida maksaa vaivaa. Nimimerkki ja muutama kaveri ovat liian kapea ostajakunta.

Datsun-merkin levittäytymisestä ei ole tarkempaa tietoa, mutta jos se tulee Suomeen, asiaa hoitaa ilman muuta Nissan Nordic Europe, joka on tehtaan markkinointi- ja maahantuontiorganisaatio. Tekniset vaatimukset ovat koko EU-alueella samat, joten ei tänne voida tuoda mitään yksinkertaisempia ja vanhemmalla tekniikalla tehtyjä automalleja.

Julkaistu: 28.8.2012