Tuulilasi

Citroen DS4 Racing

Citroen DS4 Racing

Tapio Ketonen

Kysymys:

Katselin taas uusia autoja, ja mielenkiintoa herätti se, että Citroenin DS4 Racing konseptissa, on1.6 litraisesta moottorista otettu 191 kw tehoa, mikä on ko moottorin vääntömomentti tässä tapauksessa?

Näytä vastaus

Vastaus:

DS4 Racingin vääntömomentista ei ole annettu minkäänlaista tietoa. Koska tuosta huipputehostakaan ei ole kerrottu, millä käyntinopeudella se saadaan, niin ei voida edes laskea, minkä suuruinen vääntömomentti on huipputehon kierroksilla. Suurimman vääntömomentin pelkällä lukuarvollakaan ei ole kovin suurta merkitystä ilman tietoa, millä käyntinopeudella se saadaan.

Teho mitataan mittaamalla vääntömomentti. Teho kilowatteina lasketaan kertomalla vääntömomentti (Nm) ja käyntinopeus (R/min) keskenään ja jakamalla tämä tulo luvulla 9550. Tehokäyrä syntyy, kun vääntömomentti mitataan riittävän monesta pisteestä.

Laskemiseen löytyy apua seuraavasta linkistä: http://www.mekanex.se/ber/fi-effekt_vridmom.shtml

Julkaistu: 13.4.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.