Tuulilasi

Cee´din dieselversio pirteä

Tapio Ketonen

Kysymys:

Päivää. Olen miettinyt ostaa Kia c’eed:in, mutta siitä on vaikeaa löytää kestotestiä? Olen miettinyt diesel versiota onko tietoa millainen se on?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kannattaisi vähän käyttää joskus järkeäkin. Jos auto on ollut myynnissä kaksi tai kolme kuukautta, niin miten siitä voisi olla mitään kestotestiä tai ylipäänsä pitempiä käyttökokemuksia?

Dieselmalli on sopivan pirteän oloinen, tehoa on sopivasti. Se on dieselien tapaan vahvemman tuntuinen kuin ilmoitettu teho antaisi odottaa, sillä dieselin paras ominaisuus on vahva vääntö eli suuri teho alakierroksilla. Bensakoneessa taas alakierroksilla tehoa on aika vähän käytettävissä.

Kapeamman kierroaslueen takia diesel vaatii opettelemaan hieman toisenlaisen ajotavan, mutta kun sen oppii, sitten dieseliä alkaa todella arvostamaan, eikä enää tee mieli bensa-auton rattiin.

Julkaistu: 1.7.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.