Tuulilasi

C5:n etuakselisto

C5:n etuakselisto

Tapio Ketonen

Kysymys:

Luin Nappivaihdokki-juttunne C5:n etuakseliston nivelten ongelmista.  Olen hieronut vaihtokauppaa v.2010 Citroen C5:sta ja kirjoituksesi luettuani tiedustelin etuakseliston nivelasiaa Citroen-jälleenmyyjältä.

Citroen-kauppias kertoi kyseisten ongelmien vaivaavan ainoastaan teräsjousitettuja C5-malleja – ei hydraulijousituksella varustettuja malleja.

Onko tietoa – onko asia näin?

Näytä vastaus

Vastaus:

Valitettavasti en pääse tarkistamaan asiaa mistään, mehujousi-Sitikoita tai C5-malleja ylipäänsä kun ei ole tänne maaseudulle kukaan ostanut, hankkivat ja myös korjaavat autot omilla rahoillaan.

Sen perusteella mitä netistä löytyvistä kuvista olen päätellyt, pyöräntuenta on aivan samanlainen jousten laadusta riippumatta. Elikkä se ongelmallinen alapään laakerointi olisi myös samanlainen. Mutta katsellaan vähän aikaa, eiköhän tänne joku laita oikaisun kommenttina, jos tilanne olisikin erilainen.

Päivitys tietoon:

Pääsin juuri kurkkaamaan tai paremminkin tunnustelemaan sormin kaasunestejousitetun C5:n etupäätä. Siellä oli aivan tavallinen alapallonivel.Näin ollen erikoinen alanivel kuuluu vain rautajousilla varustetun C5:n ongelmiin.

Julkaistu: 20.7.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.