Tuulilasi

Business-mallien hinnoissa ei tinkimisvaraa

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen miettimässä uuden auton ostoa ja olen ihmetellyt näitä Business-malleja. Miten ne voivat olla niin paljon halvempia kuin tavan mallit ja saako niitä kuka tahansa ostaa, vaikka ei ostaisikaan yritysautoa? Esim. Saab 9-3 1.9TTID Vector maksaa normaalisti 45050e mutta Business mallina vain 40850e eli alennus on jopa 9.3% ja auto on täysin sama!

Olen jostain kuullut, että nämä Business-mallit ovat “netto” hintoja, eli niistä ei voi tinkiä, mutta vaikka tämä olisi totta niin voisiko uudesta autosta saada tingittyä pois yli 9% hinnasta? Eli miksi kaikki eivät osta Business-malleja?

Näytä vastaus

Vastaus:

Koko Business-malliasia on vähän tai enemmänkin hämärä. Joillakin merkeillä ne bisnekset ovat aivan normaalisti myynnissä, joillakin taas niitä kaupataan pelkästään yrityksille.

Kaiken takana on tietenkin se, että hinta on vedetty mahdollisimman alas, jotta työsuhdeauton verotusarvo saataisiin pieneksi. Koska se riippuu auton hinnastohinnasta, business-mallien hinnoissa ei ole yhtään tinkimisvaraa.

Usein se business-homma tarjotaan myös lisävarustepakettina, sillä autoon voidaan liittää veron nousematta tietty määrä lisävarusteita.

Julkaistu: 16.10.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.