Tuulilasi

BMW:n runflat renkaat

Kysymys:

Moro, Onko Tuulilasi tehnyt koskaan samanlaisia rengastestejä BMW:n alkuperäisrenkaille, kuin teette kesärengastesteissä? Nyt uuden BMW:n ostaja joutuu tyytymään näihin nk. Runflat-renkaisiin “pakolla” jollei sitten halua uhrata lisärahaa vaihtamalla ne normirenkaisiin? Olisi mielenkiintoista tietää, että miten em. rengas toimii märällä, jarrutuksissa jne. Lähes jokaisessa koeajossa on kerrottu jopa häiritsevästä uraherkkyydestä ja syynä ovat renkaat?

Siksi ehdottaisinkin BMW:n maahatuojalle, että annettaisiin auton ostajalle vaihtoehto valita joko Runflat-renkaat tai tavalliset? Ajetaanhan talvirenkaillakin Suomessa lähes puolet vuodesta ja ne eivät ole näitä Runflat-renkaita?

Aikooko Tuulilasi ottaa uuden 1-sarjan kestotestiin? Voisi olla jo aika saada BMW:kin myös testattavaksi…

Näytä vastaus

Vastaus:

Rengastestit palvelevat kaikilla automerkeillä ajavia. Runflat-renkaiden osuus markkinoista on äärettömän pieni, ja ne ovat ainakin Saksassa jo jääneet BMW:stäkin pois. Autojen vakiovarustukseen kuuluu nykyisin BMW Mobility-Set eli kompressori ja paikka-ainepullo. Runflat-renkaatkin saa, jos tilaa ne erikseen ja lisähintaan. Ilmeisesti saksalaisetkaan eivät ole olleet Runflateihin tyytyväisiä.

Emme ole vielä tehneet päätöstä Ykkösestä. Bemareita on ollut useampiakin Kestotestissä, mutta katsotaan nyt.

Julkaistu: 23.9.2011