Tuulilasi

Bensiiniä voisi olla myynnissä kolmea laatua.

Tapio Ketonen

Kysymys:

Eikö joidenkin bensiiniasemien kannattaisi nyt erikoistua myymään  95 E5  ja  95 E10 laatuja ja toisten asemien 95 E10 ja 98 E5 laatuja ?. Näin olisi kolmea laatua autoilijoiden saatavilla eikä pumppuihin tarvitsisi tehdä mitään muutoksia. Ei kai mikään laki kiellä 95 E5 bensiinin myyntiä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Laki ei kiellä, mutta jakeluyhtiöt ovat sitoutuneet myymään 95 E10-seosta niin paljon, että vaatimus polttonesteiden biokomponenttiosuudesta tulee täyteetyksi. Käytännössä noin monen laadun myynti on mahdotonta. Joka laadulle tarvittaisiin oma mittari, ja koska kuitenkin näiden erikoislaatujen kysyntä jäisi rajalliseksi, myynti ei kannattaisi. Ylimääräinen säiliö tulee aika kalliiksi.

E85 kyllä tulee piakkoin myyntiin laajemmaltikin, nythän sitä on tarjolla vain kehä kolmosen sisäpuolella.. Nyrkkisääntö on, että jos et ole varma, tankkaa 98-oktaanista. Sen käytöstä ei ole haittaa, eikä hintaerokaan välttämättä ole kovin suuri.

Julkaistu: 14.12.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.