Tuulilasi

bensan kulutuksen nousu

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minulla on 6 vuotta vanha Hyundai Getz, auton kulutus oli alussa 7,5 sadalla, kun 5 vuoden takuu loppui, auton kulutus nousi melkein kuin napista painamalla nykyiseen 8,5:een, lähinnä kiinnostaa, mitkä asiat voivat aiheuttaa tällaisen yhtäkkisen nousun, huollossa eivät löytäneet mitään syytä moiseen, vaikka nimenomaan pyysin tutkiskelemaan sitä, mitään muutosta ei ole tapahtunut käytössä, onko auto vaan liian iäkäs?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllä äkillinen kulutuksen nousu ilman muuta viittaa johonkin vikaan. Auton iällä ei ole kulutuksen kanssa mitään tekemistä. Toki jos autolla on ajettu joku 400-500 000 km, kulutus voi nousta moottorin kulumisenkin takia, mutta normaalisti ikä saa auton kulkemaan herkemmin, jolloin kulutus laskee.

Se vian etsiminen sitten onkin oma asiansa. Jos jostakin syystä sytytyksen ajoitus ei ole kohdallaan tai seokset ovat pielessä, kulutus pomppaa helposti huomattavasti normaalia korkeammaksi. Vikamahdollisuuksia on aika paljon.

Julkaistu: 24.8.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.