Tuulilasi

Autovuokraamojen kaluston vertaaminen tarpeetonta

Autovuokraamojen kaluston vertaaminen tarpeetonta

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko TL testannut autovuokraamojen, kuten Avis, Budget, Hertz, hintoja, palvelua, kalustoa yms? Onko järkevää esim. Taxiin verrattuna käyttää esim. em. liikkeitä satunnaiseen autontarpeeseen? Nettisivujensa mukaan käteinen tai pankkikortti ei tahdo kelvata niille.

Näytä vastaus

Vastaus:

Mainittujen vuokraamoiden kalustossa ei ole juurikaan testaamista. Autot ovat uusia ja vaihtuvat yleensä alle vuoden ikäisinä uuteen. Palvelun testaamiseenkaan emme ole ajatelleet lähteä. Erojen etsiminen palveluissa lipsahtaa helposti snobismin puolelle.

On aika lailla yleismaailmallinen ilmiö, että autovuokraamot vaativat asiakkailtaan luottokortin. Sellaisen olemassaolo kertoo, ettei asiakkaalla ole ollut häiriömerkintöjä luottotiedoissaan. Luottokortin perusteella vuokraamolla on paremmat toiveet nähdä auto uudelleen. Kadulta liikkeeseen setelitukon kanssa kävelevä asiakas saattaa vaikka ajaa auton suoraan Ruotsinlaivaan, sieltä Tanskan kautta Saksaan ja edelleen Puolaan tai Venäjälle.

Järkevyyden saa jokainen harkita itse. Jos matkustaa lentokentältä johonkin lähettyvillä olevaan kohteeseen, pysyy siellä vaikkapa viikon ja matkustaa sen jälkeen takaisin lentokentälle, auton vuokraamisessa ei ole vähäisintäkään järkeä. Jos taas ajoa kertyy enemmän, vuokrattu auto tulee etenkin hyvällä sopimuksella edullisemmaksi.

Julkaistu: 23.6.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.