Tuulilasi

Autovero poistuu?

Tapio Ketonen

Kysymys:

On kuulunut vähän joka puolelta huhuja, joiden mukaan autovero poistuisi ensi vuonna. Tällöin autoista maksettaisiin ainoastaan alv. Vastaavasti vuosittainen vero nousee jopa 800-1000 euroon. Onko tästä tarkempia tietoja tai jonkinlaista varmuutta, että tuleeko veromuutos?

Näytä vastaus

Vastaus:

Autoveron poistumisesta on huhuttu mm. Tuulilasin keskustelupalstalla niin kauan kuin koko palsta on ollut olemassa. Varmat päivämäärät ovat kuitenkin toinen toisensa jälkeen menneet ohi ilman muutoksia. Aika vaikea on uskoa, että tuohon kovin helposti olisi tulossa muutoksia. Kun ne ministeri Kyllösen isoveli valvoo -systeemit tulevat käyttöön, niin ehkä silloin voisi tulla suurempia muutoksia.

Yksi asia kuitenkin on varma. Autoilijoilta kerättävien verojen määrä ei tule missään vaiheessa vähenemään. Eiköhän ajoneuvoveroakin taas nosteta.

Julkaistu: 27.1.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.