Tuulilasi

Autot välillä tehokkaampia kuin ilmoitettu

Tapio Ketonen

Kysymys:

Luin Ruotsalaisesta autolehdestä että uusi Audi A4 1.8T:n todellinen teho on +25 hv ja vääntö +20 nm suurempi kuin lmoitettu.Samassa testissä oli BMW 318 ja C Mersu 1.8T. BMW:n teho oli 143 hv ja Mersun +5hv suurempi kuin ilmoitettu. Miksi Audi aina ilmoittaa tehot väärin ? Olen kuullut että A6 2.0T:n teho on 190hv. ilmoitettu 170hv

Näytä vastaus

Vastaus:

En tunne tuota Ruotsalaista autolehteä, joten en osaa sanoa, miten siinä se “todellinen teho” on määritetty. Ruotsalainen Auto, motor & sport on julkaissut ruotsalaisen Rototestin mittaamia tehokäyriä . Tuon linkin takaa löytyy satojen autojen tehokäyrät.

Saksassa vakuutusmaksut on porrastettu tehon perusteella. Niinpä maassa on jatkuva kisa siitä, kuka valmistaa “tehokkaimman satahevosvoimaisen”. Käytännössä tilanne on se, että valmistettujen autojen teho vaihtelee aina yksilöllisesti. Tyyppihyväksyntäsäännökset sallivat tietyn toleranssin, joten teho ei saa olla liian suurikaan. Ilmoitettuun verrattuna liian suuri teho saa aikaan, ettei auto ole paperiensa mukainen.

Jotenkin tällaisia tavallista terävämpiliikkeisiä yksilöitä tuppaa silloin tällöin joutumaan nimenomaan esittely- tai lehdistöautoiksi.

Julkaistu: 16.6.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.