Tuulilasi

autossa kujetettavien laillinen enimmäismäärä ilmoitetaan rekisteröintitodistuksessa

autossa kujetettavien laillinen enimmäismäärä ilmoitetaan rekisteröintitodistuksessa

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei. Kuinka monta ihmistä saa kuljettaa 2+3 istuinpaikkaisessa autossa? Onko olemassa "väliaikaista kuljetusta", jolloin saisi kuljettaa useampaa kuin viittä henkilöä? Entäs miten asia on kaksipaikkaisissa autoissa? Kiitos

Näytä vastaus

Vastaus:

Jo parin vuoden ajan autossa kuljetettavien ihmisten lukumäärä ei ole saanut ylittää rekisteröintitodistuksessa ilmoitettua. Tuo 2+3 ilmeisesti tarkoittaa, että kaksipaikkaisessa pakettiautossa on tilapäisistuimet kolmelle. Siinä saa siis olla viisi henkilöä, ja sylivauvatkin lasketaan henkilölukuun mukaan. Lapsille pitää olla hyväksytyt turvaistuimet.

Kaikkihan tässä maailmassa on väliaikaista. Joskus ennen laissa oli maininta säälittävistä tapauksista, mutta EU ei tunne sääliä, joten se on pyyhitty laistakin pois. Toki terve järki sanoo, että jos on henkeä tai terveyttä uhkaava pakkotilanne, silloin ei lakipykälillä ole merkitystä.

Julkaistu: 20.4.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.